Bass Labb #10 Haal meer uit je oefensessie!
Home / Portfolios / Bass Labb #10 Haal meer uit je oefensessie!
Iedereen is altijd druk en je wordt continu afgeleid door alles om je heen: Facebook, WhatsApp, Twitter, TV, noem maar op. 3 tips om in drukke tijden toch het maximale uit je oefensessie te halen!

TIP 1

Zorg ervoor dat je zo specifiek mogelijk bent.
Dit is het belangrijkste. Bedenk van tevoren wat je wil gaan oefenen en probeer hierin heel concreet te zijn. Maak de onderwerpen vooral zo klein mogelijk.
Het is namelijk frustrerend om een doel voor jezelf te stellen en deze vervolgens niet te halen, dus zorg ervoor dat je jezelf in een oefensessie een haalbare opdracht geeft. Een opdracht als ‘die vette bassfill in dat ene nummer uitschrijven’ of ‘alle kerktoonladders in C leren’ is heel goed haalbaar. ‘Zo goed worden als Pastorius’ zit er voor vandaag waarschijnlijk niet in.

TIP 2

Deel alles op in korte tijdsintervallen.
Het is moeilijk om voor lange tijd je concentratie te behouden. Maak voor jezelf dus een soort intervaltraining. Een korte tijd, bijvoorbeeld 20 of 30 minuten, gefocust werken en daarna 10 minuten pauze nemen.
Wanneer je al je opdracht zo klein en specifiek mogelijk hebt gemaakt passen ze waarschijnlijk wel in een uur of minder. Het is voor een half uur veel makkelijker om je focus te behouden dan voor een uur of langer. 30 minuten aan je kerktoonladders in C werken is heel goed te doen. Daarna 10 minuten pauze nemen en vervolgens 30 minuten werken aan die ene vette bassfill.
Nogmaals, maak het haalbaar voor jezelf.

TIP 3

Schrijf al je bezigheden op en in een logboek.
Het is fijn om na een periode van een week of meer te zien dat je hard gewerkt hebt. Bovendien kan je progressie zien die je niet zomaar zou merken. Wanneer je dit niet opschrijft vergeet je misschien dat je echt vooruit gaat.
Dit kan in je agenda, je online kalender, een Moleskine boekje of iets anders wat je handig vindt.
Schrijf op hoe lang je er mee bezig bent geweest. Wat er goed ging en wat er minder goed ging. En andere details zoals bpm, toonsoort en dergelijke. Zo weet je de volgende oefensessie waar je gebleven was en wat extra aandacht verdient!
Boeken hierover die mij geholpen hebben:

Getting Things Done van David Allen

Een handig boek over het indelen van To Do’s. Wat is belangrijk en wat is urgent? Hoe verdeel je alles wat je moet doen op zo’n manier dat het niet overweldigend is.

Mind Lift Learning van Kasper van der Meulen

Een blog en boek van een goeie vriend van mij over het fit houden van je brein.

Als je zelf nog tips hebt laat het dan hieronder in de comments weten! Ik ben altijd benieuwd naar wat jullie doen.

Contact

Laat een bericht achter!