Bass Labb #38 – Darling Dear
Home / Portfolios / Bass Labb #38 – Darling Dear

Eén van de mooiste baslijnen ooit gespeeld, als je het mij vraagt. Darling Dear van Jackson 5, gespeeld door James Jamerson. Wie mij een beetje ken weet dat ik het vaker over Jamerson heb. Hij is wat mij betreft de grondlegger van de basgitaar zoals we hem kennen. Darling Dear is een baspartij die zijn virtuositeit en creativiteit perfect illustreert.

bas + vocals

Wat je hoort is een baspartij die elke maat anders is. De melodische en ritmische ideeën van Jamerson zijn heel complex maar lijken wel perfect samen te vallen met de zang van MJ. De baslijn danst, zingt maar zit niet in de weg. Hieronder zie je mijn versie. Ik ben er al een tijd mee bezig en nog steeds heb ik hem nog niet 100%. Rechtsonder hoor je baspartij solo, door mij gespeeld.

mijn poging

geïsoleerde baspartij

Deze baspartij staat uitgeschreven in Standing in the Shadows of Motown, een boek wat elke bassist in zijn of haar kast moet hebben liggen. Sterker nog, op je bureau. Ik heb waanzinnig veel geleerd van de baspartijen van Jamerson en heb nog een lange weg te gaan. Ik ben nu bezig met For Once in My Life van Stevie Wonder.

Contact

Laat een bericht achter!