Interessante Youtube-kanalen

0

Onuitputtelijke bron informatie

De hoeveelheid informatie die te vinden is op Youtube is te veel om je voor te stellen. Voor je het weet raak je na een paar keer doorklikken verdwaalt in alle verschillende Youtube-kanalen. Veel van deze kanalen bevatten informatie van onschatbare waarde die gewoon voor het oprapen ligt.

Daarom heb ik een paar van dit soort bronnen op een rijtje gezet. Bronnen waar ik veel informatie uit haal, lessen op volg en of inspiratie vandaan haal. Ze zijn allemaal ook een inspiratie geweest voor het opzetten van Bass Labb en ik kijk ze nog regelmatig om meer te leren en mijn website te verbeteren.

Scott’s Bass Lessons

Scott’s Bass Lessons is de reden dat ik met Bass Labb begonnen ben. Een tijdje geleden kwam een leerling van mij vol energie de les binnen en vertelde dat ze zijn website ontdekt had. (Suze, bedankt) Ik was benieuwd naar wat er zo te gek aan was en dit was mijn conclusie:

Veel lessen

Scott heeft meer dan drie jaar gewerkt aan zijn kanaal lessen die nu meer dan 130 lessen bevat. Lessen over uiteenlopende onderwerpen. Voor beginners en gevorderden. Over Jazz, Rock, Pop en veel meer.

Didactisch

De lessen zijn goed gestructureerd en zijn uitleg is duidelijk. Onderwerpen die moeilijk lijken legt hij stukje voor stukje eenvoudig uit. En hij speelt alles duidelijk voor. Ik heb veel van hem geleerd over lesgeven en hoe ik wil overkomen in mijn video’s.

Hoge kwaliteit

De video’s zijn in HD gefilmd en de audio is goed. Ik vind het vreselijk om naar video te kijken waarbij het beeld korrelig is en de audio overstuurt, wat bij bas door laptopspeakers nog wel eens kan gebeuren.

Persoonlijk

De lessen van Scott worden meer dan 100.000 keer bekeken en voelen toch persoonlijk. Na een paar video’s heb je gevoel dat je hem een beetje kent en hij komt over als een sympathieke, pretentieloze vent.

Music College TV

Mocht je nou net een basgitaar hebben gekocht en nog totaal geen ervaring hebben, check dan dit kanaal. De lessen zijn vrij schools gegeven maar geven een perfecte eerste kennismaking met hoe een bas werkt en wat de belangrijke dingen zijn die moeten weten en kunnen voordat je gaat spelen. Het beste kanaal wat ik ken dat helemaal bij het begin begint.

Janek Gwizdala

Deze virtuoze, enthousiaste bassist met een onuitputtelijke hoeveelheid energie weet mij altijd weer aan het werk te zetten. Zijn lessen zijn voor gevorderde bassisten en gaan vooral over Jazz-gerelateerde onderwerpen. Dit vind ik er te gek aan:

HD

Wederom gefilmd in HD met goeie audio. Hij heeft zelfs professionele lampen staan voor optimaal licht. Zijn basgeluid kan je misschien gelikt vinden maar het klinkt allemaal heel erg goed en zit er te gek uit.

Uniek

De onderwerpen die hij uitlegt vind je niet in andere lesvideo’s. Het zijn geavanceerde technieken en wat ingewikkeldere muzikale concepten die mij continu uitdagen. En hij speelt met een waanzinnige souplesse en gemak.

Veel energie

Zoals ik al zei heeft Janek een onuitputtelijke hoeveelheid energie en enthousiasme waarvan je gewoon door móét studeren. Soms is het een beetje vermoeiend om naar hem te luisteren omdat zijn hoofd volgens mij sneller werkt dan hij kan praten. Hij gaat er helemaal voor.

Boeken

hij heeft een aantal boeken geschreven over muzikantschap en techniek die heel erg de moeite waard zijn. Hier de link: ‘All the Good Stuff’

Marlowe DK

Eén van de grote op het internet wat betreft baslessen. Deze Deen legt alles op een hele rustige manier uit.

Veel materiaal

Marlowe heeft ook een enorme hoeveelheid lessen die hij aanbiedt over uiteenlopende onderwerpen. De bent al snel een paar uurtjes zoet op zijn kanaal. Hij praat niet veel maar speelt alles heel duidelijk voor. De video’s zijn duidelijk en de omgeving soms verrassend (sommige video zijn in het bos opgenomen bijvoorbeeld).

Alle niveau's

De lessen van Marlowe zijn voor alle niveau’s interessant. Als beginner heeft hij goeie technieklessen en gevorderden kunnen ook nog veel leren van zijn lessen over soleren en grooves.

Mart Goossens

Mart (niet ik, een andere Mart) legt de lat hoog als het gaat om covers (en video’s in het algemeen). Hij speelt te gek, heeft zijn sounds helemaal voor elkaar en de video’s zijn gewoonweg subliem. Heel erg de moeite waard om allemaal te kijken.

Wat kijk jij?

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Mochten jullie zelf ook nog interessante Youtube-kanalen, websites en blogs weten die ik nog niet heb genoemd laat het dan vooral weten in de comments hieronder! Ik ben nieuwsgierig naar wat jullie kijken en lezen. En je doet me een enorm plezier als je mensen op hoogte brengt van Bass Labb dus deel het met iedereen die er wat aan zou kunnen hebben. Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Mart

Recent Posts
Contact

Laat een bericht achter!