Bass Labb Bootcamp

0
Eén keer in de twee maanden organiseer ik een Bass Labb Bootcamp. Maar in plaats van push-ups, squats en crunches gaan we ons storten op halsoverzicht, ritmische precisie, groove en alle basis bouwstenen die je nodig hebt. We gaan een sterk fundament leggen waarop je alles wat je in de toekomst zal leren kan bouwen.

Wat gaan we doen?

We gaan al je essentiële basiskennis opfrissen en aanvullen. Onder andere toonladders, arpeggio’s, pentatoniek, chromatiek, licks en clichés vormen de grammatica van de taal die je straks vloeiend wil spreken. Maar we gaan geen woordjes stampen.
Met deze nieuwe kennis gaan we de nummers die je al kan spelen analyseren om daarmee je eigen baspartijen te maken. In elk nummer zit namelijk waanzinnig veel informatie die je, wanneer je deze kan analyseren, kan gebruiken op oneindig veel andere manieren. Zo groei je snel van andermans partijen naspelen naar het creëeren van je eigen baslijnen. Met onder andere drum loops gaan we onze eigen grooves bouwen.

Daarnaast moet elke bassist beschikken over goede timing. Met een intensieve training gaan we jouw timing verfijnen. Inzoomen op de onderverdeling van de beat. Achtsten, zestienden, triolen, alles komt aan bod en wordt getraind. We gaan luisteren naar verschillende genres, grooves en typische kenmerken van verschillende bassisten. Laid-back en voorin. Funk en rock. Reggae en soul.

Met een groep van maximaal 10 bassisten gaan we van 11:00 tot 17:00 aan slag. Er zal klassikaal gewerkt worden maar er zullen veel één op één lesmomenten zijn en tijd om zelf, met koptelefoon, te werken aan wat er behandeld is. Omdat iedereen van elkaar kan leren en zal er veel ruimte zijn voor jouw inbreng en vragen.

Voor wie is deze dag?

Deze dag is geschikt voor elk niveau. Het tempo begint laag maar zal geleidelijk opgevoerd worden. We zullen eenvoudig beginnen maar aan het eind zal iedereens brein aan het smelten zijn! Iedereen die meer dan een jaar bas speelt kan meedoen.
Je krijgt alle oefeningen mee naar huis en de hele dag wordt, zoals elke Bass Labb les, opgenomen om later terug te kijken. Daarom kan iedereen het maximale uit deze dag halen en thuis op zijn eigen tempo verder werken.

Deze Bass Labb Bootcamp kost €75 per persoon voor de hele dag en vindt in Amsterdam-West. Vlak bij de ring A10. Aanmelden kan via info@basslabb.com.

Ik hoop jullie dan te zien!
Mart
Bass Labb

Recent Posts
Contact

Laat een bericht achter!